| Over mij

img_9559-2Ik tik het woord veganist op in google en druk op enter. Mijn oog valt op een opvallende titel tussen alle andere sites die over veganisme schrijven: ‘Waarom haten we veganisten zo?’ Nieuwsgierig als ik ben, druk ik op de link en kom ik terecht op het artikel dat geschreven is door  Amarens Eggeraat op de site van Vrij Nederland.

”Er bestaat kennelijk een enorme behoefte om veganisten af te zeiken. Als je de talloze grapjes en internet-memes mag geloven, zijn het humorloze asceten, die erop uit zijn het levensgeluk van vleeseters te bederven met smakeloze sojaproducten en eindeloze tofu-propaganda.”

In de volgende alinea staat: ”Misschien waren de eerste veganisten inderdaad heel vervelende mensen, maar inmiddels is dat toch wel een ernstig gedateerd stereotype.”

Ik ben Lucinda Huijskens, momenteel 21 jaar, en ik ben freelance en tweedejaarsstudent journalist. Ik zie mezelf als wereldverbeteraar en ik ben tweedejaars student journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

De komende tien weken ga ik onderzoek doen naar wat veganisten drijft en wat de gevolgen zijn van een plantaardige levensstijl. In veel artikelen ligt de focus op het effect van veganisme op het milieu. Ik ben juist benieuwd of er ook negatieve kanten zitten aan veganisme. Juist omdat ik zelf veganist ben, ben ik blind voor alle negatieve uitlatingen over plantaardig eten. Ik denk dat het goed is dat ik als journalist de zaak eens van twee kanten ga bekijken.

Vragen of opmerkingen? Voel je vrij om contact op te nemen: lucinda.huijskens@student.hu.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s