Als Veganist in Utrecht? Hier kun je terecht

Met een kleine 35 man liepen we vandaag door een gedeelte van Utrecht. In het kader van de VeganChallenge werd er namelijk een tour georganiseerd langs een deel van alle vegan vriendelijke winkels en restaurants in Utrecht. Toevallig viel deze tour ook samen met de Duurzame Week in Utrecht, waardoor we de Duurzame markt ook konden bezoeken.

De reden dat ik mee ben gegaan met deze tour, is omdat mijn doelgroep mij de vraag stelde of het niet moeilijk is om als veganist een dag uit(eten) te gaan. Uit onderzoek van studenten van de Hotel Management School Maastricht in opdracht van Koninklijk Horeca Nederland blijkt dat 74% van de ondervraagden het belangrijk vinden om in een restaurant gezond te eten. Ook stijgen vegetarische en veganistische gerechten in populariteit.

Verder blijkt dat horeca-ondernemers ook inspelen op deze trend. Meer dan de helft heeft hun aanbod gezonder gemaakt door onder andere de portiegrootte aan te passen, meer groente te serveren en minder vlees. Verder kiezen horeca-ondernemers er ook steeds vaker voor om hun producten gezonder te bereiden.

In het filmpje komen sommige deelnemers van de tour aan het woord over hun ervaring met uiteten gaan als veganist.

De Tour

Zoals jullie in het filmpje hebben kunnen zien, is de middag afgetrapt met een pannenkoek bij de Oude Muntkelder aan de gracht. Het beslag was gemaakt met sojamelk in plaats van reguliere melk en eieren. Tegen half twee had iedereen zijn of haar bord zo goed als leeg en zijn we naar buiten gegaan. Anne van Veen, de organisator van de tour leidde ons door een deel van Utrecht langs verschillende plekken die vegan vriendelijk zijn.

De veganistische ”hotspots” waar we langs zijn gekomen, zijn onder anderen:

Eetgelegenheden:

Als afsluiter zijn we geëindigd bij ’t Koffieboontje voor koffie/thee en een gebakje of smoothie.

Naast de winkels en restaurants die we bekeken hebben, zijn er nog meer vegan vriendelijke plekken in Utrecht. Voor deze route is volgens Anne gekozen, omdat er op een relatief kort stuk veel plekken te vinden zijn. De route die we gelopen hebben, is te vinden op onderstaande afbeelding. Helaas is deze niet meer interactief.

schermafbeelding-2016-10-09-om-20-37-25

Foto’s: Lucinda Huijskens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s